Авіоніка - Спеціальність 173 - НАУ

День Пам'яті

Сьогодні, 29 серпня 2019 року в Україні вперше відзначають День пам'яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. Таку пам’ятну дату своїм указом встановив президент України Володимир Зеленський.

Саме цього дня в Іловайському котлі загинуло найбільше українських бійців за весь час війни на Донбасі. Указ про заснування цієї дати президент Володимир Зеленський підписав 23 серпня.

Наприкінці серпня 2014 після жорстоких боїв українські армійці потрапили в оточення під Іловайськом. Російські військові обстріляли коридор, яким, згідно з домовленостями, мали виходити бійці. За офіційними даними Генштабу, в боях за Іловайськ у серпні 2014 року полягли 220 військових.

Безпосередньо під час виходу "зеленим коридором" 29 серпня загинули 129 армійців, 18 були поранені, 22 зникли безвісти і 10 опинились у заручниках.

Кафедра авіоніки Національного авіаційного університету приєднується до вшанування полеглих героїв та висловлює співчуття родинам загиблих.

 

Новини кафедри