Авіоніка - Спеціальність 173 - НАУ

Екскурсію на підприємство «Аеропракт»

Щиро вдячні кафедрі радіоелектронних пристроїв та систем НН ІАЕТ, а особливо доценту Щербині Ользі Алімівні, яка організувала екскурсію на підприємство «Аеропракт» та запросила студентів кафедри авіоніки.
Слід зазначити, що основний напрямок діяльності «Аеропракт» - розробка і серійне виробництво надлегких літаків різних модифікацій. На підприємстві ведуться перспективні дослідження і розробки спеціальних модифікацій базових моделей: випробувані й такі, що «пішли в серію» літаки для аерофотографування, сільськогосподарські літаки, літаки-амфібії, чотиримісні літаки.
Надзвичайно цікаву екскурсію провів для студентів провідний інженер підприємства Сотніченко Тарас Михайлович, колишній випускник механічного факультету нашого університету.
Своїми враженнями від екскурсії поділилася студентка третього курсу кафедри авіоніки Овчаренко Даша:
«Відвідавши невеличкий, але водночас потужний цех, ми мали можливість спостерігати за всіма етапами розробки легкомоторних літаків, кожний з яких має унікальні конструктивні характеристики. Всі елементи розроблені конструкторами індивідуально та з ідейним вкладом.
Надзвичайно цікаво спостерігати над самим процесом створення конструктивних елементів, що не менш важливо. Ми дізнались про призначення кожного із верстатів та станків, про використання кожного зі сплавів металів у сфері авіації, про конструктивні особливості кожного із типів літаків та їх можливі комбінації».

Новини кафедри