Авіоніка - Спеціальність 173 - НАУ

Вступ до магістратури у 2020 році та реєстрація на тести ЄВІ та ЄФВВ

У 2020 році будь-яка особа може вступити до закладу вищої освіти для здобуття ступеня магістра на основі ступеня вищої освіти, здобутого за іншою спеціальністю (напрямом підготовки), за умови успішного проходження додаткових фахових вступних випробувань.

Заклад вищої освіти у власних правилах прийому може встановлювати додаткові вимоги для такої категорії осіб щодо строків навчання, включення додаткових обов'язкових навчальних компонентів до індивідуального навчального плану та обмеження щодо можливого поєднання спеціальностей різних галузей.

Додаткові вступні випробування вступники складають у кожному з обраних закладів вищої освіти, в яких планують брати участь у конкурсному відборі на навчання для здобуття ступеня магістра. Заклад вищої освіти самостійно визначає зміст та перелік додаткових вступних випробувань.

Строки проведення

Додаткові фахові вступні випробування у 2020 році проходять у закладах вищої освіти у два етапи:

Порядок реєстрації на додаткові фахові вступні випробування, перелік необхідних документів, а також дати та час проведення випробувань визначаються закладами вищої освіти.

Оцінювання

Додаткове вступне випробування зазвичай має кваліфікаційний характер та оцінюється за двобальною шкалою – «склав/не склав». Якщо вступник не склав додаткового вступного випробування, то він втрачає право брати участь у конкурсному відборі на освітню програму. Додаткове вступне випробування може проводитися у формі тесту.

Реєстрація на тести ЄВІ та ЄФВВ для вступу в магістратуру

Реєстрація для складання єдиного вступного іспиту з іноземної мови та єдиного фахового вступного випробування вступників триватиме з 6 травня до 18:00 03 червня 2020 року.

Вступники, які бажають взяти участь у конкурсному відборі на навчання для здобуття ступеня магістра за деякими спеціальностями мають скласти тести єдиного вступного іспиту з іноземних мов (ЄВІ) та/або єдиного фахового вступного випробування з права (ЄФВВ), що проводяться за технологією ЗНО.

Обов’язковою умовою складання єдиного вступного іспиту з іноземних мов (ЄВІ) та єдиного фахового вступного випробування з права (ЄФВВ) для вступу в магістратуру є реєстрація вступника у закладі вищої освіти.

Реєстрація для складання єдиного вступного іспиту з іноземної мови та єдиного фахового вступного випробування вступників триватиме з 6 травня до 18:00 03 червня 2020 року.

Реєстрацію здійснює приймальна комісія одного з закладів вищої освіти у якому вступник планує брати участь у конкурсному відборі.

Якщо вступник бажає взяти участь одночасно у конкурсному відборі на навчання для здобуття ступеня магістра за спеціальністю «Право» та/або «Міжнародне право», а також за іншими спеціальностями на які необхідно скласти єдиний вступний іспит з іноземної мови, він реєструється приймальною комісією того закладу вищої освіти, який здійснює набір на навчання за спеціальностями «Право» або «Міжнародне право».

Під час реєстрації приймальна комісія закладу освіти створює запит до Єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО) на формування екзаменаційного листка. Вступник вважається зареєстрованим після отримання екзаменаційного листка. Формування екзаменаційного листка здійснюються за допомогою спеціального сервісу, розміщеного на офіційному веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Для реєстрації на ЄВІ та ЄФВВ необхідні наступні документи:

У процесі формування екзаменаційного листка вносяться такі дані:

Для кожного вступника, який отримав екзаменаційний листок, на веб-сайті Українського центру створюється інформаційна сторінка «Кабінет учасника ЄФВВ/ЄВІ», доступ до якої здійснюється за номером екзаменаційного листка та РIN-кодом, зазначеним у ньому.

Приймальна комісія може відмовити вступнику в реєстрації у разі:

У разі втрати екзаменаційного листка вступник може отримати його дублікат. Для цього необхідно звернутися до приймальної комісії, яка видала екзаменаційний листок.

 

Новини кафедри