Авіоніка - Спеціальність 173 - НАУ

Засідання секції "Сучасні технології в системах авіоніки", що проходила в рамках Всеукраїнської науково-технічної конференції «Проблеми аеронавігації, електроніки та телекомунікацій»

21 листопада 2019 року пройшло засідання секції "Сучасні технології в системах авіоніки", що проходила в рамках Всеукраїнської науково-технічної конференції «Проблеми аеронавігації, електроніки та телекомунікацій» за головуванням завідувача кафедри авіоніки, професора Світлани Вадимівни Павлової та завдяки секретарю секції Мельникову Дмитру Євгеновичу.

Під час виступів учасники конференції висвітлили багато проблем пов'язаних з використанням Безпілотних Авіаційних Систем (БАС) таких як: безвідповідальність під час використання БАС, використання БАС для моніторингу екологічних змін та визначення місцеперебування БАС для запобігати їх зіткненню у повітря з літаками.

Також слід зазначити цікаві дослідження які були освітлені стосовно гнучкого крила та систем управління необхідних для такої система, крім того щодо поляриметричної системи визначення магнітного курсу літака.

Так саме доброю традицією є ґрунтовні та багаторічні дослідження, що проводяться на кафедрі авіоніки та пов'язані з проблемами людського чинника в авіації та під час технічного обслуговування авіаційної техніки. Цього року були запропоновані новітні методики підготовки авіаційних фахівців, що надалі можуть сприяти покращенню рівня авіаційної безпеки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Новини кафедри