Авіоніка - Спеціальність 173 - НАУ

Основні запобіжні заходи для захисту від коронавірусної інфекції COVID-19

Слідкуйте за новітньою інформацією про спалах COVID-19, яку можна знайти на веб-сайті ВООЗ, а також отримати від органів охорони здоров'я України і вашого населеного пункту. У більшості випадків захворювання характеризується легким перебігом і закінчується одужанням, хоча зустрічаються ускладнення.

Захистити своє здоров'я і здоров'я оточуючих можна, дотримуючись таких правил:

використовуйте захисні маски, дотримуйтеся соціальної дистанції, мийте руки та користуйтеся дезінфекторами.

Навіщо це потрібно? Якщо на поверхні рук присутній вірус, то обробка рук спиртовмісних засобом або миття їх з милом вб'є його.

Дотримуйтесь дистанцію в громадських місцях

Тримайтеся від людей на відстані як мінімум 1,5 метра, особливо якщо у них кашель, нежить і підвищена температура.

Навіщо це потрібно? Кашляючи або чхаючи, людина, яка хворіє респіраторною інфекцією, такою як Covid 19, поширює навколо себе дрібні краплі, що містять вірус. Якщо ви перебуваєте занадто близько до такої людини, то можете заразитися вірусом при вдиханні повітря.

По можливості, не чіпайте руками очі, ніс і рот

Навіщо це потрібно? Руки торкаються багатьох поверхонь, на яких може бути присутнім вірус. Торкаючись містять інфекції руками очей, носа або рота, можна перенести вірус з шкіри рук в організм.

Дотримуйтесь правил респіраторної гігієни

При кашлі та чханні прикривайте рот і ніс серветкою, відразу викидайте серветку в контейнер для сміття з кришкою і обробляйте руки спиртовмісних антисептиком або мийте їх водою з милом.

Навіщо це потрібно? Прикривання рота і носа при кашлі та чханні дозволяє запобігти поширенню вірусів та інших хвороботворних мікроорганізмів. Якщо при кашлі або чханні прикривати ніс і рот рукою, мікроби можуть потрапити на ваші руки, а потім на предмети або людей, до яких ви торкаєтеся.

При підвищенні температури, появі кашлю і утрудненні дихання якомога швидше звертайтеся за медичною допомогою

Навіщо це потрібно? Підвищення температури, кашель і утруднення дихання вимагають негайного звернення за медичною допомогою, оскільки можуть бути викликані респіраторною інфекцією або іншим серйозним захворюванням. Симптоми ураження органів дихання в поєднанні з підвищенням температури можуть мати найрізноманітніші причини, серед яких може бути Covid 19.

Виконуйте рекомендації фахівців, центральних і місцевих органів охорони здоров'я, а також організації, в якій ви працюєте, щодо захисту себе і оточуючих від COVID-19.

Навіщо це потрібно? У центральних і місцевих органів охорони здоров'я є найактуальніша інформація про динаміку захворюваності COVID-19 в вашому районі. Вони можуть видати найбільш підходящі рекомендації щодо заходів індивідуальної захисту для жителів вашого району.

Новини кафедри